SSL (HTTPS). Ce inseamna „Pagina nu este sigura”?

In acest articol vom afla ce inseamna mesajul de avertizare „Pagina nu este sigura” si cum poate fi eliminat.
ssl certificat

Ce inseamna mesajul de avertizare „Pagina nu este sigura” si cum poate fi eliminat de pe un site web?

Mesajul de avertizare apare atunci cand un site web nu are un certificat SSL instalat corect, ceea ce inseamna ca comunicarea dintre computerul utilizatorului si site-ul web nu este criptata. Un astfel de site web este potential periculos deoarece datele introduse pe site pot fi interceptate cu usurinta. Pentru a elimina mesajul de avertizare, certificatul SSL trebuie instalat corect si toate resursele de pe pagina web trebuie sa fie incarcate folosind protocolul HTTPS criptat. Daca pagina web contine resurse care sunt incarcate prin protocolul HTTP in loc de HTTPS, aceasta nu va fi considerata sigura.

In calitate de utilizator, va puteti exprima doar acceptarea in browser pentru a accesa o pagina in ciuda avertismentului, dar in calitate de administrator al paginii web, puteti rezolva problema instaland corect certificatul SSL.

Un certificat SSL ofera multe avantaje atat utilizatorilor, cat si proprietarilor de site-uri web. Pentru utilizatori, garanteaza ca se afla pe pagina web potrivita si ca datele lor vor fi criptate in browser si decriptate doar pe server. Pentru proprietarii de site-uri web, un certificat SSL ofera confidentialitate, o pictograma de lacat verde in browserul Google Chrome, un nivel mai ridicat de credibilitate, o crestere a interactiunilor utilizatorilor si mai multe conversii. In plus, site-urile web cu certificate SSL sunt mai usor de pozitionat in rezultatele cautarii Google si pot folosi anunturile pentru Cumparaturi Google.

Nu este recomandat sa partajati informatii personale sau de plata pe site-uri web fara un certificat SSL. Chiar daca navigarea pe astfel de site-uri web in calitate de utilizator nu prezinta niciun pericol imediat, partajarea oricarei informatii expune riscul de a fi interceptata intre computerul utilizatorului si server.

protocol https

Instalare si configurare certificat SSL

Pentru a instala un certificat SSL, urmati pasii de mai jos:

Cumparati un certificat SSL: Puteti cumpara un certificat SSL de la un furnizor de servicii de incredere, cum ar fi GoDaddy, Comodo sau DigiCert.

Generati o cerere de semnare a certificatului (CSR): CSR este un fisier care contine informatiile dvs. de identificare si cheia publica. Puteti genera un CSR folosind un instrument de generare CSR sau puteti cere furnizorului dvs. de servicii de gazduire sa va ajute.

Trimiteti CSR-ul furnizorului de certificat: Furnizorul dvs. de certificat va va solicita sa trimiteti CSR-ul pentru a semna certificatul SSL.

Instalati certificatul SSL: Dupa ce furnizorul v-a trimis certificatul semnat, trebuie sa il instalati pe serverul dvs. Acest lucru poate fi facut prin intermediul panoului de control al serverului dvs. sau prin intermediul liniei de comanda.

Configurati serverul: Dupa ce ati instalat certificatul SSL, trebuie sa configurati serverul dvs. pentru a utiliza certificatul. Acest lucru poate fi facut prin intermediul panoului de control al serverului sau prin intermediul fisierelor de configurare.

Verificati instalatia certificatului SSL: Dupa ce ati instalat si configurat certificatul SSL, puteti verifica daca acesta functioneaza corect folosind un instrument de verificare SSL, precum Qualys SSL Labs.

Sper ca acesti pasi va sunt de ajutor in instalarea certificatului SSL pe serverul dvs.

Totusi, daca considerati ca asistenta noastra va fi de un real ajutor, contactati-ne fara ezitare. Va stam la dispozitie!

Articole asemanatoare
Sari la conținut