Web developer vs web designer

Diferenta dintre un web developer si web designer.
va exista un viitor post facebook

Web developer vs web designer. Diferente sau nu?

Termenii “web developer” si “web designer” sunt adesea folositi in mod interschimbabil, dar de fapt, acestia descriu doua roluri diferite in crearea site-urilor web. In acest articol, vom discuta despre diferentele dintre web developer si web designer.

Web Designer

Web designer-ul este cel care se ocupa cu partea de design grafic a site-ului web. Acesta are responsabilitatea de a crea un design vizual atractiv si coerent pentru site-ul web, asigurandu-se ca site-ul arata bine si este usor de utilizat.

Web designer-ul ar trebui sa aiba cunostinte solide despre teoria culorilor, tipografie, designul de interfata si designul vizual.

Web Developer

Web developer-ul, pe de alta parte, este cel care se ocupa cu partea de dezvoltare a site-ului web. Acesta foloseste cunostintele sale despre limbajele de programare, precum HTML, CSS, JavaScript si PHP, pentru a crea site-uri web functionale.

Web developer-ul este cel care construieste site-ul web dincolo de aspectul vizual, astfel incat acesta sa fie functional si interactiv.

Diferente cheie. Diferenta cheie intre un web designer si un web developer

Diferenta cheie  este faptul ca primul se concentreaza pe aspectul vizual al site-ului, iar al doilea pe partea de dezvoltare si programare.

Web designer-ul creeaza design-ul vizual al site-ului, in timp ce web developer-ul se asigura ca site-ul este functional si interactiv.

In plus, web designer-ul este responsabil pentru partea de design si experienta a utilizatorului, cum ar fi navigarea si layout-ul, in timp ce web developer-ul se ocupa de partea de cod si interactiune, cum ar fi functionalitatile interactive ale site-ului.

Desi cele doua roluri sunt distincte, este important ca acestea sa lucreze impreuna pentru a crea un site web de succes. Web designer-ul si web developer-ul trebuie sa colaboreze pentru a se asigura ca site-ul este atat atractiv, cat si functional.

In concluzie, un web designer se concentreaza pe aspectul vizual al site-ului web, in timp ce un web developer se concentreaza pe dezvoltarea si programarea acestuia. In mod ideal, cele doua roluri trebuie sa colaboreze impreuna pentru a crea un site web de succes.

Impartaseste aceasta postare:
Articole asemanatoare